Depresyon bilinçdışı bastırılan kişi için ağır gelen yıkıcı duygularını Psikanalitik psikoterapi sürecinde öfke, bıkkınlık, üzüntü duygularının çalışılması ile antidepresan olmadan kesin şekilde tedavi edilebilir. Antidepresan kullanımı beyinde etkisi ile kendisine çok ağır gelen hissettiği hislerini bastırmasını sağlar ama bu duygularını tedavi etmez. Antidepresan tedavisinin en büyük dezavantajı, kişiyi depresyona iten duygularınından çok daha fazla hissizlik, günlük hayata dair basit duygularını dahi yaşayamama gibi farklı olumsuz etkileri olur.
Depresyonu atlatanlar bilir ki; antidepresan kullanımı ile tüm hislerini hissetmekte zorlanırlar. Depresif duygularını ilaçlar bastırdığı gibi ağlamak istese de ağlayamama güleceği şeyde gülememe gibi hissizlik yaşanır. Bu nedenle de ilacı kullandığı sürece iyi bıraktığında da hiçbir sorunun düzelmemiş olduğunu bilirler.
Depresyonu Antidepresansız Yenmek
Depresyonu yenmek için bu alanda çalışan bir psikoterapist ile terapi sürecine başlamak antidepresansız hastalığın geçmesine Çünkü bu hastalığa aslında 1 günde yakalanılmaz. Depresif duygular uzun zamandır yaşadığınız ve mücadele etme gücünüzden daha ağır gelen duygulardır ve uzun zamandır oradadır. Antidepresan bu duygularınızı değil, ağırlaştıkça oluşan depresif semptomlarınızı bastırır.
Depresyon Hastalığı Kendiliğinden Geçer Mi
Depresyon tek başınıza yenebileceğiniz bir hastalık değildir. Hiçbir zaman tam anlamıyla kendiliğinden geçmez. Depresyonu yaşayan kişi zaman zaman kendisini daha iyi hissedebilir ama altta duyguları ve zihninin içinde konuşan sesi depresyonun orada olduğunu bilir. Depresyonu atlatabilmek için öncelikle hayatında bu noktaya kişiyi getiren süreçleri ve bu durumlar karşısındaki hislerini anlamlandırmak gerekir. Ancak depresyon hastasının ilaç kullanmadan düzelmesi, içinde yaşadığı duygularını terapide konuşarak anlamlandırılması ve çalışılması ile sağlanabilir.
DEPRESYONU ATLATMAK İÇİN TAVSİYE EDİLEN TEKNİKLER NEDEN İŞE YARAMAZ
Depresyonu atlatmak için spor yap, yürü, yapacaklarını planla ve alarm kur, sosyalleş gibi birçok tavsiye verilir. Fakat gözden kaçırılan nokta kişi bunları yapabiliyor olsa zaten depresyon bu kadar ağır yaşanan bir duygu durum hali olmazdı. O nedenle de bu tavsiyeler değerli olsa da depresyon yaşayan kişi için daha fazla sorumluluk ve yapamadıkça gelen suçluluk duygusundan daha fazla birşey genellikle getirmez.
DEPRESYON BİTKİSEL TEDAVİLERLE GEÇER Mİ
Depresyon da doğal yöntemlerden papatya, ekinezya, sarı kantoron gibi bitkiler depresyonda olan kişiler tarafından kullanılabilir. Reçetesiz olarak kullanılabilen bitki ve vitaminler depresyondaki kişi için alternatif yöntemler olabilir. Antidepresan yerine kullanılan vitamin, bitki ve takviyeler kişiyi elbette rahatlatır. Ancak bu doğal yöntemler tek başına depresyonu atlatmayı sağlamaz. Bu tarz dışarıdan alınan bitkisel yöntemler kişinin sorunlarıyla başa çıkmak için uyguladığı ama yetersiz kalan metotlardır. Depresyonda olan kişinin duygu durumunda yaşadığı çökkünlük kişinin duygusal dünyası ile ilgilidir. Bu nedenle de antidepresansız ilaçsız depresyon tedavisinde bitkisel veya vitamin takviyeler ile mümkün değildir.
Depresyon hastalığından kurtulma yoluna dair bilgi edinmek için 'DEPRESYON' yazımıza tıklayınız.
DEPRESYONDAN ÇIKMAK İÇİN ÖNERİLER İŞE NE KADAR YARAR
Depresyondan çıkmak için spor, sosyalleşme, hobi, odaklanma teknikleri gibi birçok madde uygulanabilir. Ancak unutmamak gerekir ki; depresyon demek zaten en basit aktiviteyi yapmaya başlama ve sürdürmekte zorlanmak demektir. Bu nedenle depresyona giren kişiler grip olmak gibi bir günde hasta olmaz. Kişiyi yaşamında yavaş yavaş ele geçirir. Daha sonrasında da normalde yapabildiği şeylerin sorumluluğunu almakta zorlanır. Hayata karşı motivasyon kaybı yaşarken bir yandanda bu durumun suçluluğu içerisinde bir kısır döngüye saplanır.
Depresyon, insanı iş yaparken eskisinden daha yavaş, her şeyin gözünde devasa büyüdüğü ve etrafa boş gözlerle bakan bir ve tamamlanamayan onlarca sorumluluğun altında ezer.
Haksızlık, depresyonda olan kişi için değerli olan insanlara, kendisine veya hayata karşı güvenini boşa çıkartır. Hayal kırıklığı yaşayan kişi için depresif duygular kaçınılmazdır. İnsanlara veya kendisine olan güveni zedelenen kişi hayatına devam etmeye çalışırken isteksizlik duygusu ile mücadele ederken hayatına dört elle sarılamaz. Bu nedenle de sabahları güne başlamak yorucu, gün içinde sorumluluklarını yerine getirmek ise çok zordur.
Sonuç olarak kişinin içinde yaşarken kendisini ezen yaşadığı duygular psikoterapi sürecinde bu alanda çalışan bir psikoterapist ile çalışıldığında ilaç, vitamin veya takviye olmadan kesin sonuçla çözer.
Comments